7 טיפים להפקת שיעורים מצולמים
לאחרונה מתגברת הגישה החינוכית שבה הסטודנטים צופים בהרצאות מצולמות בבית ושאר הזמן בכיתה מנוצל לדיון, עבודה בפרויקטים ותרגילים מעשיים אחרים. היתרון הוא עצום, הסטודנטים יכולים לצפות בהרצאות בזמן שנוח להם ומתי שהם באמת פנויים ללמידה משמעותית.. ובכיתה המרצה יכול לייעץ לנהל את הדיונים והעניק יחס חניכה פרטני…לאחרונה החלו לאמץ את הגישה החינוכית הזו גם חברות עיסקיות וארגונים לצרכי הכשרת עובדים ורענון ידע.. הנה כמה טיפים איך להפיק הרצאות או שיעורים מתוקשבים
צרו איתנו קשר עכשיו
7 טיפים להרצאה מצולמת
- הגבילו את קטעי הוידאו ל 5 עד 10 דקות מקסימום, (בד”כ 5-6 קטעי וידאו יחד מספיקים כדי לכסות הרצאה שלמה) כך הצופים יוכלו לתכנן את הזמן שלהם ולהחליט בכמה קטעי וידאו או הרצאות לצפות.
- צרו אינטראקציה עם הצופים, הציגו חידונים קצרים לאחר כל סרט כדי להבטיח שתלמידים אכן צופים בהם, שאלו שאלות בחירה (שאלון אמריקאי) על החומר הנלמד ואפשרו מעבר לחלק או לקטע הוידאו הבא רק למי שענה על החידון נכונה…
- הציגו את התוכן במקום ייעודי, האינטרנט מלא בגירויים והסחות דעת, ממולץ להקים מיני סייט ייעודי או פיתוח פתרונות נוספים שיאפשרו לצופים סביבת צפייה נטרלית.
- כמו בכל הוראה גם בהרצאות וידאו חשוב לתת דוגמאות אקטואליות אך חשוב לזכור לא להתייחס לאירועים נקודתיים מידי אשר בהמשך יאבדו מן הרלוונטיות…
- העבירו מסר ברור, החליטו מה המסר העיקרי שכל הרצאת וידאו אמורה להעביר והדגישו זאת בתחילה ובסיום של כל הרצאה.
- בדקו נתוני צפייה וסטטיסטיקות.. משוב מהסטודנטים הוא הדבר החשוב ביותר בתהליך הוראה ע”י ניתוח של נתוני הצפייה וסטטיסטיקות מענה על שאלות תוכלו להבין היכן מתקשים הסטודנטים ואיזו הרצאה הייתה רלוונטית ואטרקטיבית יותר מהשנייה.
- חשוב שההרצאות יצולמו בצורה מקצועית ע”י מספר מצלמות, טלפרומפטר ללא ספק יהיה אמצעי שחשוב למהלך הצילומים על מנת שתוכלו להיישיר מבט אל המצלמה, עריכה על גבי מסך מפוצל ופתיח וסגיר לכל הרצאה…